Dovanos, kainuojančios tiesiog per daug

Neretai tiesiogiai lyginame dovanos kainą su jos kokybe. Ir nors dalimi atvejų toks dovanų vertinimas pasitvirtina, kartais jis gali privesti prie visiško permokėjimo už to nevertą prekę. Būtent keletą dovanų, kurių kainos ir kokybės santykis visiškai neatitinka realybės, šiandien ir aptarsime.

gelesGėlės
Taip, nupirkti mylimam žmogui keletą gėlių tikrai nėra didelis finansinis nuostolis – nors tai ir yra ypač greitai savo vertę prarandanti dovana, tačiau keleto eurų skyrimas šiam dalykui daugelio yra išties gerbiamas. Visgi, jei kalbėsime apie dešimtis brangių gėlių, kurios kartu sudėjus kainuoja nuo keleto dešimčių iki daugiau nei šimto eurų… Taip, merginoms tai labai patinka. Taip, tai duoda išties labai gerą momentinį efektą. Bet ar tokia dovana tikrai yra tokia reikšminga, kad turėtų didelę įtaką tolimesniam poros santykių vystymuisi? Ko gero ne. To pasekoje galima nesunkiai suprasti, jog dešimtys ar šimtai eurų vien tik gėlėms yra gerokai per didelės pinigų sumos dovanai, kuri sunyksta vos per keletą dienų, išlikdama tik fotografijose.

Mobilieji telefonai
Mobilieji telefonai yra be didesnių dvejonių viena iš populiariausių dovanų, kurias tėvai vienokiomis ar kitokiomis progomis dovanoja savo vaikams. Atrodytų, telefonai turi ypač didelę svarbą kasdieniniame gyvenime, ko pasekoje yra nepaisomos netgi ir išties labai didelės jų kainos. Visgi, tėvai neretai šiam įrenginiui skiria per daug dėmesio, taip jam išleisdami per daug pinigų. Ar yra tikslas pirkti vis naują telefoną savo atžalai kas vienerius ar dvejus metus, kaip daro dauguma tėvų? Ir dažniausiai taip yra tik dėl to, jog trūksta fantazijos sugalvoti kažką kito. Tad patartina veikiau jau mokėti kitiems už jų dovanų idėjas, nei taip dažnai pirkti atžaloms mobiliuosius įrenginius – ilgame laikotarpyje toks elgesys vis vien bus pigesnis bei ko gero netgi ir naudingesnis tiek jums, tiek ir jūsų vaikams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *